fbpx

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

1. A Szolgáltató adatai
Bartha Attila
Székhelye: 8600 Siófok Lidó u. 28.
Adószám: 57134877-1-33
Nyilvántartási szám: 4469/2021
NTAK regisztrációs szám: MA21001264

2. Általános szabályok
Jelen „Általános Üzleti Feltételek” szabályozzák a Szállásadó szálláshelyének igénybevételét.

3. Szerződő fél
3.1. Amennyiben az apartman foglalására vonatkozó foglalást a Vendég közvetlenül adja le a Szállásadónak, úgy a Vendég a Szerződő fél. A Szállásadó és a Vendég együttesen – a feltételek teljesülése esetén – szerződéses felekké válnak.
3.2. Amennyiben az apartman foglalására vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szállásadónak, az együttműködés feltételeit a Szállásadó és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza. Ebben az esetben a Szállásadó nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.

4.A Szerződés létrejötte, a foglalás módja, módosítása, értesítési kötelezettség

Minimális foglalási idő 2 nap, főszezonban 4 nap.

4.1. A Vendég írásban megküldött ajánlatkérésére a Szállásadó ajánlatot küld.
Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 24 órán belül nem érkezik konkrét foglalás, úgy a Szállásadó ajánlati kötelezettsége megszűnik.
4.2. A Szerződés a Vendég írásban vagy a weboldalon található foglalási naptárban leadott foglalásának a Szállásadó általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül.
Szóban nem adható le foglalás, módosítás vagy annak a Szállásadó általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.
4.3. A szállás igénybevételéről szóló Szerződés meghatározott időtartamra szól.
4.3.1. Ha a Vendég a meghatározott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja a szobát, a Szállásadó jogosult a Szerződésben kikötött 100 %-ban a szolgáltatás ellenértékére.
A lejárati idő előtt megüresedett szobát a Szolgáltató jogosult újra értékesíteni.
4.3.2. A szállás igénybevételének Vendég által kezdeményezett meghosszabbításához a Szállásadó előzetes hozzájárulása szükséges e-mail váltás formájában.
4.4. Az apartmanokban csak annyi vendéget tudunk fogadni ahány fekvő hely van. Ha mégis többen jelennek meg mint a visszaigazolásban szerepel a foglalást töröljük és a szállás díja nem jár vissza! Pótágyazás nem lehetséges, kivéve 2 éves kor alatti gyermeknél kiságy, melyet a Vendég biztosít.
4.5. A szállás-szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a Vendégek személyazonosságukat a törvényes előírásoknak megfelelően, a szoba elfoglalása előtt igazolják. Az Apartmanban írásos bejelentés nélkül senki sem tartózkodhat.

5. Lemondási feltételek
5.1. A szállás lemondására az alábbiak szerint van lehetőség:

Lemondás anyagi kötelezettségei:

30-11 nappal érkezés előtt lefoglalt apartman 60%-a
10 nappal érkezés előtt és meg nem jelenés esetén lefoglalt apartman 100%-a

a) Ha a Szerződő fél a szállás igénybevételét előlegfizetéssel, vagy előre utalással a visszaigazolásban szereplő dátumig nem teljesítette, a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége nem áll fenn.
b) Amennyiben a foglalás 2.része /40%/ nem érkezik meg a foglalási idő kezdete előtti 10. napig Szállásadó értesíti a Vendéget, és 24 óra türelmi időt ad. Ha ezt követően sem érkezett be az összeg a szállás lemondásra kerül a Szállásadó által és az addig kifizetett 60% nem jár vissza, valamint a szállást újraértékesíti.
c) Ha a Szerződő fél a szállás-szolgáltatások igénybevételét előlegfizetéssel, előre utalással biztosította, és az érkezési napon nem jelenig meg, ezt sem írásban sem telefonon nem jelzi másnap 10 óráig Szállásadó a foglalását fenntartja. Ha ezt követően sem érkezik meg, a foglalását Szállásadó törli, és a befizetett összeg kötbér címen nem jár vissza.
d) Amennyiben a Vendég előre jelzi, hogy későbbi időpontban érkezik a szállásdíj nem jár vissza a kimaradt időre, és a szállásfoglalás nem hosszabbodik meg automatikusan az elmaradt idővel.
e) Korábbi távozás esetén a fennmaradó költség 100%-a felszámításra kerül.

Lemondást csak és kizárólag írásban fogadunk el.

6. Árak
6.1. Az apartmanok aktuális árai a weboldalon tekinthetők meg. www.barkaapartmanoksiofok.hu
A számla a magyarországi adószabályoknak megfelelően forintban kerül kiállításra, a foglaláskor megadott adatok alapján.
6.2. Az árak bruttó árak, IFA 550 Ft/fő/éj 18 éves kortól
6.4. Mivel az árak apartman/éj lettek kialakítva így külön gyerekkedvezmény nincs.

7. Fizetés módja
A Szállásadó a Vendég részére nyújtott szállás ellenértékét foglaláskor teljes összegben vagy foglaláskor 60% a fennmaradó összeget érkezés előtt 10. napjáig átutalással teljesíti.

8. A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei
8.1. A Vendég az apartmant a Szállásadó által megjelölt időpontban foglalhatja el az érkezés napján, illetve a közzétett időpontig köteles elhagyni az utazás napján.
8.2. Érkezés a foglalás napján 14 órától, Távozás 10:00-ig
8.3. Amennyiben a Vendég a 11 óráig nem hagyja el az apartmant az alábbi fizetési kötelezettségekkel kell számolnia:

– elfoglalt szoba díjátalánya: két napi szobaár összege
– ügyintézési díjátalány: 15.000,-Ft
– takarítás késedelmi díjátalány: 30.000,-Ft
– jó hírnév sérelmi díjátalány: 50.000,-Ft

9. Háziállatok
Háziállatot a szálláshely nem fogad.

10. A szerződés teljesítésének azonnali visszautasítása, megszűnése
10.1. A Szállásadó jogosult a szállásra vonatkozó Szerződést azonnali hatállyal felmondani ha:

a) Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott apartmant, illetve a létesítményt
b) a Vendég a szálláshely biztonsági előírásait, házirendjét nem tartja be, annak alkalmazottaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy drogok befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít, 21:30 és reggel 6 óra között hangoskodik (mivel az apartmanház családi házas övezetben található, így ezt különös képpen kérjük betartani)
c) a Vendég fertőző betegségben szenved.
d) a Szerződő fél nem teljesíti a Szerződésben meghatározott fizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig pl. továbbfoglalás, rongálásból eredő károk

10.2. Amennyiben a felek közötti Szerződés „vis major” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

11. A Szerződő fél jogai
11.1. A Szerződés értelmében a Vendég jogosult a lefoglalt apartman, valamint a szálláshely azon létesítményeinek rendeltetésszerű használatára, melyek beletartoznak a szokásos szolgáltatási körbe.
11.2. A Vendég a Szállásadó által nyújtott szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban panasszal élhet a szálláshelyen való tartózkodás időtartama alatt. A Szállásadó ezen időszakban hozzá írásban igazoltan eljuttatott (vagy általa jegyzőkönyvbe felvett) panasz kezelésére vállal kötelezettséget.
13.3. A Vendég panasztételi joga a szálláshelyről történt elutazását követően megszűnik.
13.4. Ha a Vendégnek problémája van először az üzemeltetőnek szól, ha ő nem tudja megoldani, vagy olyan horderejű akkor a Szállásadót köteles hívni a visszaigazolásban vagy a weboldalon található telefonszámon.

12. A Szerződő fél kötelezettségei
12.1. A Vendég gondoskodik arról, hogy a felelőssége alá tartozó 16 év alatti gyermek, csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjon az apartmanokban.
12.2. Amennyiben a gyermek egyedül tartózkodik az apartmanban bármilyen baleset, testi épségben történő érintő negatív változás a szülő felelőssége.
12.3. A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében az Apartman nemdohányzó létesítmény. Ennek értelmében az Apartmanházon belül, valamint a teraszokon tilos a dohányzás. Dohányzásra kijelölt hely a parkolónál található.
A szobában történő dohányzás esetén a Szolgáltató jogosult további 10.000,- Ft extra takarítási díjat felszámítani a Vendéggel szemben.
12.4. Tűz esetén 105 vagy 112 telefonszámon a tűzoltókat, az üzemeltetőt, vagy tulajdonost kérjük haladéktalanul értesíteni.
A Vendégek kötelesek tűz vagy egyéb riasztás esetén a szobákat, illetve az Apartman közös rendeltetésű tereit az ott elhelyezett tájékoztató szerint a lehető leghamarabb elhagyni.
12.5. A Vendég által hozott tűzijátékhoz és egyéb engedélyköteles tevékenységhez az Apartman területén nem engedélyezett.
12.6. A Vendég kifejezetten tudomásul veszi, hogy Szolgáltató az Apartmanház közös használatú területein lépcsőház, folyósó, parkoló, kert (apartmanokon belül nincs!!!) vagyonvédelmi okokból zártláncú kamerarendszert üzemeltet (NAIH137443/2018. adatkezelési nyilvántartási számon), melynek felvételei a vonatkozó jogszabályi előírások alapján törlésre kerülnek.
12.7. A Vendég köteles az Apartman épületét és annak közvetlen környezetét rendeltetésszerűen és a többi Vendég, illetve szomszédok szükségtelen zavarása nélkül használni.
12.8. Az Apartmanon belüli területen, valamint a teraszokon Vendégeink nyugalma érdekében 21:30 órát követő időszakban hangoskodni tilos, beleértve a szobák belső tereiben történő zavaró hangerejű zenehallgatást, valamint a közösségi területeken lévő hangos zenélést, kiabálást, mulatozást, melynek betartásáért az apartman üzemeltetője felel. Önkormányzati rendelet szerint 21:30-06 óra között csendnek kell lenni! Ha a Vendég hangoskodik, zavarja a többi Vendég vagy a szomszédság pihenését, nyugalmát a Tulajdonos figyelmezteti a Vendéget, ha ez után is folytatódik a hangoskodás akkor távozásra szólítjuk fel és a szállás díja nem jár vissza!
12.9. Az átvett kulcsokra kérjük nagyon vigyázzanak, mivel egy kulcs több ajtót nyit (kapuk, tároló, ház bejárati ajtaja) ezért ennek elvesztése esetén 20 ezer forint fizetendő. Az Apartmanokat egy 2. külön kulcs nyitja.

13. A Szerződő fél kártérítési felelőssége
Vendég mindazon károkért és hátrányokért felelős, melyeket a Szállásadó vagy harmadik személy a Vendég, vagy kísérője, gyermeke vagy az ő felelőssége alá tartozó más személyek hibájából elszenved.

14. A Szállásadó kártérítési felelőssége
14.1. A Szállásadó felelősséget vállal minden olyan, a Vendéget ért kárért, mely a létesítményen belül, Szállásadó hibájából következett be.
14.1.1. A Szállásadó felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltató alkalmazottainak és vendégeinek körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következtek be, vagy azokat a Vendég maga okozta.
14.2.1. Értéktárgyakért, készpénzért a Szolgáltató csak akkor felelős, ha azt megőrzésre kifejezetten átvette. Ebben az esetben a bizonyítás a Vendéget terheli

15. Titoktartás
A Szolgáltató az Adatkezelési/Adatvédelmi Szabályzatában meghatározottak szerint jár el.

16. Vis major
Olyan ok, vagy körülmény esetén (például; háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk, vírusveszély bekövetkezése), amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis major), bármely fél mentesül a Szerződésből eredő kötelességének teljesítése alól, amíg ezen ok vagy körülmény fennáll. A felek egyetértenek abban, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezen okok és körülmények bekövetkeztének lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák, és az ezáltal okozott kárt vagy késedelmet a lehető leghamarabb helyrehozzák.

17. A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság

A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság
A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonyra a helyi törvény rendelkezései az irányadóak. A szolgáltatási szerződésből eredő bármely jogvita lefolytatására a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.

Foglaljon most!

Apartmanjaink igen kelendőek - főként, ha összenyitható apartmanjaink közül többet is szeretne választani.

Ellenőrizze, hogy a keresett időpontban mely apartmanok elérhetőek és foglaljon mielőbb!